Srbija

Petak, 19.09.2014.

16:22

Ukida se minimalac u Krušiku

Ministar odbrane Bratislav Gašić potvrdio je danas da će biti ukinut minimalac zaposlenima u "Krušiku" i najavio ukidanje privatizacije "Krušik - Akumulatora".

Izvor: Tanjug

Default images

"'Krušik' će imati sve više posla. Ugovor koji je nedavno potpisan u Azerbejdžanu, a kojim je omogućen izvoz municije u tu zemlju je dobar i čini mi se da sve ide u dobrom pravcu", rekao je Gašić novinarima u Valjevu.

Gašić je sredinom jula posetio HK "Krušik" i tada najavio ukidanje minimalca od septembra zaposlenima u tom preduzeću.

Ono što ćemo u narednom periodu da radimo, to je rešavanje problema "Krušik - Akumulatora", rekao je Gašić, napominjujući da je to bitno ne samo za Vojsku Srbije već je značajno i za Valjevo, kako bi se otvorila nova radna mesta i zaposlili ljudi kao što su nekada radili u tom preduzeću.

"Sada tavore, ali učinićemo sve da im pomognemo", rekao je ministar odbrane.

Zaposleni u "Krušik - Akumulatorima", jedinom proizvođaču nikl-kadmijumskih baterija za vojsku, policiju i železnicu u jugoistočnoj Evropi ne rade skoro dve godine, nakon dopisa radnika Agenciji za privatizaciju da su vlasnici te firme davali lažne podatke o isplati zarada.

Ministar Gašić je rekao da se radi na ukidanju te privatizacije, jer je "Krušik - Akumulatori" dobro radio.

Raskid privatizacije sa vlasnikom fabrike, "Euro Balkan korporacijom" iz Beograda, odobren je još u novembru prošle godine, ali još nije sproveden u delo.

Gasić je danas u Valjevu prisustvovao polaganju zakletve vojnicima septembarske klase u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: