Srbija

Četvrtak, 04.09.2014.

17:42

Tunel kroz Frušku goru zapostavljen

Ne poštuje sporazum republička i pokrajinska vlade o izgradnji tunela kroz Frušku goru, kaže Bugarski. Zatražen hitan sastanak.

Izvor: Beta

Default images

Da bi se što pre nastavila izgradnja tunela kroz Frušku Goru, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski zatražio je hitan sastanak s ministarkom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije, Zoranom Mihajlović.

Bugarski je za agenciju Beta rekao da se ne poštuje sporazum republička i pokrajinska vlade o izgradnji tunela,, da se ne poštuju rokovi izgradnje, a Javno preduzeće Putevi Srbije ne reaguje na zahteve iz Vojvodine.

"Rekli su nam da nakon promene Vlade Srbije čekaju da se ponovo utvrde nadležnosti. Čitav proces je ponovo zaglavljen i za mene je ovo sada već najobičnije političko 'šibicarenje' ", rekao je Bugarski.

On je kazao da je za Pokrajinsku vladu "svako dalje odugovlačenje procesa neprihvatljivo" i dodao "da se preko leđa građana Srema i Vojvodine, zbog političkih preganjanja, ponovo gubi vreme i vrši politička trgovina".

Bugarski je ocenio da je projekat izgradnje tunela "primer gubljenja vremena" jer je prvo zaustavljen rekostrukcijom Vlade Srbije, a zatim je tadašnji ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izneo novu ideju. Ta ideja bila je da se ne radi projektna dokumentacija i paralelno počne izgradnja, već da se dokumentacija pripremi za godinu dana, a da se potom odluči kako će se projekat finansirati, naveo je Bugarski.

Dodao je da od poslednjih izbora u Srbiji ne postoji Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samouprvu, već je podeljeno u dva, te Ministarstvo privrede odgovornost prebacuje na Ministarstvo infrastrukture.

"I tako se posao koji je trebalo da bude završen u aprilu ili maju 2013. godine, produžava u 2015. godinu, jer se stalno rade rokade, a konkretnih rezultata nema. Zbog toga tražimo sastanak s ministarkom Mihajlović, jer je za nas svako novo odugovlačenje neprihvatljivo", dodao je Bugarski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

8 h

Podeli: