Srbija

Četvrtak, 14.11.2013.

14:40

Otvorena nova deonica Koridora 10

Deonica autoputa (E-75) na Koridoru 10 Srpska Kuća – Donji Neradovac u dužini od 7,95 kilometara, otvorena je danas za saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Default images

Novoizgrađena deonica autoputa je puštena u saobraćaj u podne, bez ranije uobičajenog presecanja vrpce i prisustva kamera.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, radovi su finansirani sredstvima Republike Srbije uz finansijsku podršku Vlade Grčke u okviru grčkog Plana za ekonomsku rekonstrukciju Balkana (HiPERB), dok je izvođač radova bila grčka kompanija Aktor.

Glavni projekat je izradio Saobraćajni institut CIP, a poslove nadzora obavljala je kompanija "Luj Beržer".

Pored izgradnje 7,95 kilometara metara autoputa, širine 27,4 metara, na ovoj deonici izgrađen je i novi regionalni put u dužini od 8,2 km.

Ukupna vrednost izvedenih radova na ovoj deonici iznosi 21.847 miliona evra.

Ministarstvo saobraćaja u saopštenju zahvaljuje Vladi Grčke na podršci u realizaciji ovog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: