Srbija

Petak, 06.09.2013.

15:23

"Američka komora partner Vladi"

Američka privredna komora poručuje da želi da bude partner Vladi Srbije u povećanju zaposlenosti, naročito mladih do 30 godina.

Izvor: Tanjug

Default images

Direktorka Američke privredne komore Maja Piščević rekla je da je nezaposlenost mladih u Srbiji velika, i da svaka druga mlada osoba do 30 godina nema posao.

Cilj je, kako je navela, i da se uspori odlazak mladih iz zemlje, kao i da se podstakne njihov povratak u zemlju.

Piščevićeva je rekla da izmene zakona o radu nisu dovoljne za postizanje tog cilja i dodala da je Zakon o radu bitan, ali neće biti dovoljan za dugoročno zapošljavanje.

Za to je, prema njenim rečima, potrebna stabilna eknomija, efikasna administracija, kao i efikasno i nezavisno pravosuđe, ali i promena sistema obrazovanja.

Piščevićeva je najavila da će Američka privredna komora u narednih nekoliko nedelja pitati kompanije šta ima je potrebno da zapošljavaju više ljudi, a nakon toga će njihove odgovore sistematizovati i napraviti dokument koji će biti predstavljen javnosti.

On je dodala da je Komora prirodni partner Vlade Srbije jer se zalažu za iste ciljeve.

Skupu Američke privredne komore prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da je cilj naše zemlje da se stvori zdrava i održiva ekonomija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: