Srbija

Petak, 12.10.2012.

12:49

Fijat Srbiji nagrada Autobesta

Organizacije automobilskog sektora zemalja u razvoju "Autobest" dodelio nagradu za najbolju auto kompaniju "Kompanibest 2012" preduzeću "Fijat Srbija".

Izvor: Tanjug

Default images

Nagrada je priznanje investiciji "Fiat Groupe- Automobili", koja je jednu staru fabriku u Kragujevcu pretvorila u trenutno najmoderniju i najveću fabriku za proizvodnju automobila u jugoistočnoj Evropi, obrazloženo je.

Predsednik "Autobesta" Ilja Seliktar izjavio je da je "neverovatna transformacija ove stare fabrike, gde je Fijat primenio najmodernije tehnologije koje danas postoje u ovom sektoru. To je jedna od najmodernjih automobilskih fabrika u Evropi". Fabrika je upravo počela sa proizvodnjom novog modela "fiat 500L" koji će ubrzo biti izvezen na više od 100 tržišta u svetu, računajući i SAD, a takodje se nalazi na listi petorice finalista koji će se boriti za titulu "Autobest 2013". Zajedno sa modelima "dačia Lodži", "ford B - maks", "pežo 301" i "škoda rapid", "fiat 500L" će biti još jednom testiran, tokom prve nedelje decembra, a ime pobednika će biti objavljeno naknadno, tokom istog meseca. Organizacija "Autobest" je jedini nezavisni medjunarodni žiri koji se bavi vrednovanjem najkorisnijih automobila na evropskom tržištu. Osim toga, procenjuje učinjene napore u automobilskom sektoru- investicije, otvaranje novih radnih mesta, fondove za ekološke inicijative, pomoć evropskim regijama u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: