Srbija

Petak, 07.10.2011.

19:48

LDP: Preduzeća su partijske kase

Liberalno demokratska partije smatra da je neophodna profesionalizacija javnih preduzeća jer ona funkcionošu kao "partijske kase" i prostor za partijske kadrove

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić smatra da problem koji je eskalirao u Kolubari nije nastao u Lazarevcu već predstavlja sliku zemlje u kojoj javna preduzeća funkcionišu kao partijske kase i mesta gde se nalazi prostor za partijske kadrove i da su zbog takvog načina rada uglavnom to nefikasni sistemi koji prave enormne gubitke.

"Činjenica da je neki direktor pošten ili nije pošten u Kolubari neće rešiti problem. Osnovno pitanje je čemu Kolubara i čemu sva ostala javna preduzeća služe i da li je njihov cilj da budu sponzori svega u Lazarevcu i sponzori svega u Srbiji i ustanove za kupovinu socijalnog mira ili je njihov cilj kao na primeru Kolubare da proizvedu ugalj i da na kraju godine ostvare profit i zadovolje potrebe građana", rekao je Đurić.

On tvrdi da u Srbiji niko osim LDP-a ne razmišlja o javnom sektoru na takav način.

"Imate primer da je Aerodrom Beograd sponzor Košarkaškog kluba 'Radnički Kragujevac' i niko ne vidi potrebu za tim sponzorstvom osim ako imamo u vidu da je počasni predsednik tog kluba Mlađan Dinkić, a da je direktor Aerodroma iz njegove partije", rekao je Đurić.

Đurić smatra da će pažnja javnosti u vezi hapšenja zbog zloupotreba u javnom sektoru trajati nekoliko nedelja, a da će se u izbornoj kampanji ponovo slušati priče o "velikim uspesima" javnih preduzeća.

Menadžer Opštinskog odbora LDP Lazarevac Bojan Tanasijević je rekao da je hapšenje zbog zloupotreba i malverzacija u rudarskom basenu Kolubara, očekivano i dodao da u Lazarevcu sve više postoji razumevanje za stav LDP da je neophodna profesionalizacija javnih preduzeća.

On je dodao da je Kolubara samo simbol za sve gubitaše u Srbiji od 2000. godine, navodi se

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: