Srbija

Sreda, 26.01.2011.

14:39

Policija: Plate veće 40% ili štrajk

Nezavisni sindikat policije najavio je da će februara stupiti u štrajk ukoliko zaposlenima u MUP-u ne budu povećane za 40 odsto.

Izvor: Tanjug

Default images

Sindikat je zatražio i izmene Zakona o policiji, koje bi omogućile primenu odredbi opštih radno-pravnih propisa, pre svega Kolektivnog ugovora. Oni su zatražili i da se policijskim službenicima najkasnije do 15. februara obezbede nove zimske uniforme, a do 1. maja letnje.

Odluka o štraju je, kako se navodi, doneta je pošto Ministatrstvo i Vlada Srbije nisu ispoštovali postignute dogovore i ispunili ranije data obećanja.
I predsednik novosadske Sindikalne grupe Sindikata srpske policije (SSP) Nenad Ljubišić najavio je mogućnost štrajka čuvara reda zbog neispunjenih obećanja resornog ministarstva i Vlade Srbije.

"Štrajk nije održan minule jeseni pošto su nam premijer i najviši funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova čvrsto obećali poboljšanje našeg materijalnog položaja i potpisivanje kolektivnog ugovora, ali je malo od toga i učinjeno", kazao je Ljubišić.

Prema njegovim rečima, sindikat policije traži veće plate, isplatu toplog obroka, regresa, prekovremenog i rada za vreme državnih praznika, kao i sklapanje kolektivnog ugovora koji bi doneo veću sigirnost zaposlenima.

"SSP će za ostvarivanje svojih ciljeva koristiti sva zakonom dozvoljena sredstva, pa i štrajk kao najjače oružje u sindikalnoj borbi. Želja nam je, medjutim, da sve konflikte rešavamo na miran način, dijalogom", rekao je Ljubišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Plan pada u vodu? "Kina je ključni igrač"

Kina je i dalje "ključni snabdevač", piše u izveštaju Allianz Trade-a koji zaključuju da će pokušaji da se ostatak sveta otkloni od trgovine sa njima biti "teško, ako ne i nemoguće".

13:10

18.5.2024.

1 d

Podeli: