Srbija

Petak, 07.08.2020.

12:29

U Srbiji gorivo poskupelo pet dinara: Šta nas očekuje u narednom periodu? VIDEO

Cene nafte u svetu dostigle su najviši nivo od početka marta. Istovremeno, u Srbiji gorivo je poskupelo pet dinara u poslednjih pet nedelja.

Izvor: B92, TV Prva

U Srbiji gorivo poskupelo pet dinara: Šta nas očekuje u narednom periodu? VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Kakve nas cene derivata očekuju u narednom periodu?

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović kaže da se ovaj deo godine može podeliti na dva perioda - kada je cena sirove nafte strmoglavo padala, i kada je prilično naglo rasla. "Tako su se kretale cene goriva u Srbiji i okruženju", kaže Mićović.

"Benzin je s početka godine dostigao cenu sa 150 dinara godne na 123 dinara, a dizel sa 164 na 132 dinara", rekao je.

Onda imamo period rasta, to se poklapa sa kretanjem cene sirove nafte, koja je u aprilu dostigla rekordno nizak nivo, 20 dolara po barelu.

Od tada do danas nafta je poskupela 130 procenata - "to je ozbiljno povećanje".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Plan pada u vodu? "Kina je ključni igrač"

Kina je i dalje "ključni snabdevač", piše u izveštaju Allianz Trade-a koji zaključuju da će pokušaji da se ostatak sveta otkloni od trgovine sa njima biti "teško, ako ne i nemoguće".

13:10

18.5.2024.

1 d

Podeli: