Srbija

Četvrtak, 12.10.2017.

08:52

"Sve zavisi od Eksim banke, Erdogan rekao 1,6%"

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Rasim Ljajić izjavio je da će dinamika dogovora o učešću Turske u infrastrukturnim projektima zavisiti od cene kredita.

Izvor: B92

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ljajić je kazao da se tokom boravka turske delegacije sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovaralo o njihovom učešću u izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, ali i dodao da je akcenat bio na finansiranju tog posla.

Kako je Ljajić objasnio za RTS, do sada je turska Eksim banka nudila kredite za infrastrukturne projekte u Srbiji po kamati od 6,5 odsto, pa su spustili na 4,8 procenata, a sada je predsednik Erdogan kazao da to može pasti čak na 1,6 odsto.

“Da li će biti 1,6 odsto ili nešto više, o tome bi sada trebalo da razgovaramo i od toga će zavisiti dalja dinamika pregovora o učešću Turske u projektima izgradnje auto-puteva”, kazao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: