Srbija

Sreda, 13.09.2017.

14:17

Obezbeđene i pare, uskoro asfalt na Niš-Pločnik

Zajedno sa EIB-om pokrećemo Niš-Dimitrovgrad, jer Niš je centralni deo ovog dela Balkana i mora biti dobro infrastrukturno povezan, izjavila je Mihajlovićeva.

Izvor: Beta

Obezbeđene i pare, uskoro asfalt na Niš-Pločnik
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je u Beogradu s direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o postignutim rezultatima u oblasti infrastrukturnih projekata i nastavku saradnje."Modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad projekat je o kom se govorilo 20 godina.

"Zajedno sa EIB-om ga pokrećemo, jer Niš je centralni deo ovog dela Balkana i mora biti dobro infrastrukturno povezan," izjavila je Mihajlovićeva, a saopštilo resorno ministarstvo.

Ona se posebno osvrnula i na projekat izgradnje autoputa Niš-Merdare-Priština.

"U pitanju je veoma važan projekat koji će pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo sa Evropskom investicionom bankom kako bismo već sledeće godine počeli izgradnju prve deonice Niš-Pločnik", istakla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre podsetila je da je Evropska investiciona banka opredelila 30 miliona evra za Zapadni Balkan do 2020. godine.

"Polovina tog novca, 15 miliona evra, biće investirano u Srbiji i mi smo kao banka spremni da podržimo sve projekte, kako one koji su u toku, tako i nove koje ministarstvo planira", izjavila je Dubravka Negre.

Ona je rekla da je banka upoznata s postignućima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i da je zainteresovana da podrži projekte koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje žena i žensko preduzetništvo.

"Ekonomsko osnaživanje žena i podrška ženskom preduzetništvu jedan je od stubova politike rodne ravnopravnosti koju sprovodimo. S tim u vezi, zainteresovani smo da kroz zajedničku saradnju pomognemo ženama preduzetnicama da započnu i održe svoj biznis", zaključila je Mihajlovićeva. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

5 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: