Region

Utorak, 19.02.2008.

12:13

Saradnja "Gasproma" i "Romgasa"?

"Gasprom" i dalje zainteresovan za saradnju sa kompanijom "Romgas" u izgradnji skladišta gasa na severoistoku Rumunije.

Izvor: Tanjug

Default images

Ruski gigant u sektoru prirodnog gasa "Gasprom" (Gazprom) je i dalje zainteresovan za saradnju sa "Romgasom" (Romgaz) na bazi jednakih udela, "ali postoji zanimanje i za privatizaciju te rumunske kompanije", izjavio je ruski trgovinski savetnik za tu zemlju Igor Sidorov rumunskoj agenciji Rompres.

Predstavnici "Romgaza" su saopštili da bi studija o izvodljivosti izgradnje skladišta prirodnog gasa u Mardjineniju, čija će izrada koštati više od dva miliona dolara, mogla da bude dovršena sredinom godine.

U planu je da skladište ima kapacitet od oko dve milijarde kubnih metara, a u njemu bi moglo da se skladišti između 600 miliona i dve milijarde kubnih metara gasa. Očekuje se da će troškovi izgradnje iznositi između 120 i 258 miliona evra.

Godišnja potrošnja gasa u Rumuniji iznosi 17 do 18 milijardi kubnih metara, od čega se trećina uvozi iz Rusije, najvećeg svetskog izvoznika tog energenta. Trenutno kompanija "Romgaz" poseduje šest skladišta prirodnog gasa u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: