Sreda, 12.09.2012.

18:58

Prvi IMAX bioskop stiže u Beograd

Beograd na jesen 2014. godine dobija najveći bioskop na Balkanu - CineStar Planet sa 18 bioskopskih dvorana koji uključuje IMAX tehnologiju.

Izvor: B92

Default images

On će biti u sklopu trgovačkog centra Delta Planet koji se gradi na Autokomandi. CineStar Planet biće u potpunosti digitalizovani megaplex s 18 dvorana ukupnog kapaciteta 3.300 sedišta.

U ovom, najvećem bioskopu u regionu, prikazivaće se oko 200 novih filmskih naslova godišnje i to paralelno sa svetskim bioskopima.

Deset dvorana biće opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dve CineStar eXtreme dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućuje iskustvo 3D zvuka na tri prostorne ose širini, dubini i visini.

IMAX bioskopi omogućuju najbolje i najkvalitetnije projekcije na svetu koristeći IMAX, IMAX 3D i IMAX DMR tehnologiju.
IMAX kvalitet karakteriše kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, stadionski raspored sedišta, gigantsko filmsko platno, posebni digitalni projektori i dvorana izgrađena prema parametrima koje nameću najzahtevniji IMAX standardi.

Prva IMAX dvorana u Srbiji imaće više od 500 sedišta. Gigantsko platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svetla koje se reflektuje prema publici, širine 25 metara i visine 14 metara, što je veće od IMAX dvorane u Zagrebu i među najvećima u Evropi.

Dva digitalna projektora najnovije generacije omogućuju izuzetno visoku rezoluciju i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcioni sistem. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, tada govorimo o potpuno novoj dimenziji gledanja filma.

CineStar Planet imaće i dve luksuzne Gold Class dvorane odvojene od ostatka bioskopa, s izdvojenom recepcijom za prijem gostiju i prodaju ulaznica, prostranim lobbyem i garderobom.

U svakoj dvorani nalazi se 58 posebno raspoređenih, izuzetno udobnih elektronski podesivih fotelja, koje gledaocu omogućuju mienjanje položaja. Posebna pogodnost Gold Class dvorana odnosi se na mogućnost naručivanja jela i pića tokom projekcije filma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: