Nedelja, 12.06.2011.

17:51

Palma: Belutak – mejd in Jagodina

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma apelovao je na državu da se ne uvozi ono što se u Srbiji može proizvesti, pre svega životne namirnice.

Izvor: Tanjug

Default images

Marković je naveo suprotan primer - da je kamen belutak iz Velike Morave postao veoma tražen suvenir u Zoološkom vrtu u ovom gradu.

"Bio sam u inostranstvu i u jednom supremarketu vidim ofarbane kamenčiće, na njima piše "mejd in Spejn" (Made in Spain) i koštaju 1,2 evra. Došao sam u Jagodinu i dao nalog da se ode na Veliku Moravu (oko pet kilometara od centra Jagodine), kod Končareva, da se donesu kamenčići iz reke". "Nismo ih farbali već lakirali i na njima napisali: 'mama, volim te', 'tata volim te', bako, deko, seko... volim te, i to, lepo upakovano u mrežice, prodajemo kao suvenire", rekao je Marković.

Dnevno se, ponekad, proda 100 do 150 takvih pakovanja, a cena je od 100 do 150 dinara, istakao je gradonačelnik, obraćajući se privrednicima grada.

On je u ZOO vrtu u subotu uveče otvorio višenamenski objekat površine 350 kvadratnih metara, namenjen deci, privrednicima i školama, ali i posetiocima vrta, izgrađen novcem iz gradske kase.

Objekat, u čijem sastavu su igraonice za decu, prostori za različite skupove, najviše će koristiti deci, privrednicima i školama, koji će dobiti oko 2.000 propusnica.

Marković je podsetio da je ZOO u Jagodini, jedini južno od Beograda, prošlog meseca posetilo oko 2.200 učenika u okviru ekskurzija.

"Jagodinu je prošle godine posetilo preko 500.000 turista", rekao je Marković i istakao da je problem grada i jagodinskog turizma nedostatak hotelskog smeštaja visoke kategorije.

"Pozivam domaće i inostrane investitore da grade hotele u Jagodini, a grad će im pomoći, kroz subvenciju zapošljavanja radnika", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: