Petak, 22.02.2008.

14:46

Grci kupili hotel Ekscelzior

Beogradski hotel Ekscelzior prodat je grčkoj hotelijarskoj kompaniji Lampsa za 610 miliona dinara.

Izvor: B92, Beta

Default images

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju Srbije bilo je šest zainteresovanih kupaca, a početna cena Ekscelziora, koji nalazi se u ulici Kneza Miloša 5, u blizini Doma Narodne skupštine, bila je 141,9 miliona dinara.

Advokat grčke firme, koja je i većinski vlasnik hotela Hajat iz Beograda, Jovana Aleksić izjavila je da je Lampsa vlasnik lanca hotela u Grčkoj, kao i da poseduje 200 brodova. Ona je kazala i da novi vlasnik planira da renovira hotel i razvije delatnost, dodajući da je srpsko tržište interesantno i da se mogu stvarati dobri hoteli.

Ukupni poslovni prihodi hotela u 2006. godini iznosili su 31,3 miliona dinara, a rashodi 37,2 miliona dinara. Ekscelzior ima dve zvezdice, 55 soba i zapošljava 46 ljudi.

Trgovinsko preduzeće Dunav iz Smedereva, čija je početna cena bila 144,9 miliona dinara prodat je za 790 miliona dinara preduzeću Coka Smederevo, koje se bavi maloprodajom i veleprodajom prehrambenih proizvoda, kućne hemije, alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Projektno preduzeće Projzavod iz Beograda prodato je po početnoj ceni od sedam hiljada dinara jedinom zainteresovanom kupcu kompaniji Mulitikon inženjering koja se bavi konsaltingom, projektovanjem i inženjeringom u graditeljstvu i zapošljava 100 radnika.

Izvršni direktor te kompanije Ratko Bažalac izjavio je da Projzavod ima znanje, iskustvo i dokumentaciju, a cilj je da se ta firma koja ima tri zaposlena ojača novim ljudima. On je naglasio da u Srbiji nema dovoljno dobrih firmi koje se bave projaktovanjem gradjevinskih objekata i da je potrebno razvijati tu delatnost Projzavoda.

Preduzeće Betratrans iz Beograda prodato je po početnoj ceni od 2,9 miliona dinara, za obveznice, dok je Centar za obrazovanje i kulturu Branko Krsmanović iz Paraćina prodat za 33 miliona dinara konzorcijumu fizičkih lica, a kako je rečeno, nameravaju da zadrže osnovnu delatnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: