Ponedeljak, 31.07.2006.

16:38

Imovina RTB Bor vredi 300 miliona $

Revizorska kuća "Dilojt end tuš" procenila je imovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor na 300 miliona dolara, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora borske kompanije Miodrag Conić.

Izvor: Beta

Default images

Kako je Conić rekao novinarima, nije moguća prodaja kapitala tog preduzeća, na čemu insistiraju sindikati, jer je u minusu pola milijarde dolara.

Conić je rekao da će se od prodaje imovine borskog kombinata bakra namiriti strani poverioci, a da je država odustala od svojih potraživanja prema RTB-u.

Direktor RTB-a je ponovio da će tender za prodaju rudnika u Boru i Majdanpeku i Topionice i rafinacije bakra tog preduzeća biti raspisan u avgustu, a da će ostala zavisna preduzeća iz sastava RTB-a biti prodata na aukciji.

Conić je kazao da su odluke odbornika skupština opština Bor i Majdanpek, koji su odbacili strategiju Vlade Srbije o načinu prodaje RTB-a, "neobavezujuće za vladu" i dodao da one neće imati uticaj na završetak procesa promena vlasništva u RTB-u.

Direktor RTB-a je stručnjake koji ovih dana obilaze Bor i nude novu strategiju privatizacije, nazvao "putujući cirkus".

Na poziv predsednika opštine Branislava Rankića (SRS) u Boru je u dva navrata boravio ekonomsita Branko Dragaš, kome su mediji dali značajan prostor u informativnim i specijalnim emisijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: