Četvrtak, 11.03.2021.

14:25

Kako je počela godina za prosečnog Crnogorca?

Prosečna zarada, bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori iznosila je u januaru 530 evra i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na decembar 2020, prema podacima Monstata.

Izvor: Tanjug

Kako je počela godina za prosečnog Crnogorca?
Foto: Shutterstock/VAKS-Stock Agency

Prosečna januarska neto zarada je u odnosu na isti mesec prošle godine porasla za 1,1 odsto., prenosi sajt Bankar.me.

Prosečna bruto zarada u januaru iznosila je 791 evro.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u januaru u odnosu na decembar prošle godine zabeležile rast od 0,3 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period porasle 0,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Najveći rast prosečnih zarada bez poreza i doprinosa na mesečnom nivou zabeležen je u januaru u građevinarstvi i administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima, za po 4,1 odsto.

“Rast je zabeležen i u sektorima snabdevanje električnom energijom 1,3 odsto, trgovina na veliko i malo 1,3 odsto, informisanje i komunikacije 1,1 odsto”, rekli su iz Monstata.

S druge strane, prosečne januarske neto plate su u odnosu na prethodni mesec pale u sektorima prerađivačka industrija za 8,5 odsto, poslovanje sa nekretninama za 3,1 odsto i usluge smeštaja i ishrane za 2,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: