Utorak, 02.09.2014.

12:09

Kako će izgledati nova Antara?

Dilemu o dizajnu buduće Antare delimično je rešio Buick kada je nedavno predstavio novi SUV Envision, s obzirom da je reč o sestrinskom modelu Opelovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Opel Antara predstavljena je 2006. godine, a restilizovana je 2010, dok se druga generacija ovog modela očekuje 2015.

Buick i Opel, koji pripadaju koncernu General Motors, već nude srodne modele koje prodaju na različitim tržištima, kao što su Insignia i Regal ili Astra Sedan i Excelle.

Pomenuti automobili dva proizvođača dele istu platformu i dizajn, a vizuelno se razlikuju po stilskim elementima koji su karakteristični za svaki od brendova.

Očekuje se da će nova Antara imati dizajn sličan modelu Envision, a najviše promena u odnosu na ovaj SUV dogodiće se na prednjem delu, gde će Buickova maska biti zamenjena Opelovom.
Izvor: theophiluschin.com
Na renderima koje vam prenosimo dvojica nezavisnih dizajnera pokušali su da na osnovu fotografija modela Envision što vernije predstave Antaru za 2015.
Izvor: designrm.wordpress.com
Kada je reč o motorima, još uvek nema naznaka koji agregati će pogoniti novu generaciju Opel Antare.

Sa druge strane, Buick Envision koji je imao premijeru na auto-salonu u kineskom gradu Čangdu, prodavaće se u toj zemlji sa 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 260 ks (191 kW) koji razvija 353 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kod ovog modela snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću šestobrzinskog automatskog menjača. Automobil je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 8,4 s, dok fabrički deklarisana prosečna potrošnja iznosi 8,8 l/100 km.

Više fotografije modela Buick Envision možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: