Najskuplji parking na svetu?

U prenaseljenom Singapuru teško je naći slobodno parking mesto. Pogotovo ako vozite egzotičan, skupoceni automobil, koji ne možete tek tako ostaviti bilo gde na ulici.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

13:30

Default images

S obzirom da praktično ne postoji problem koji se ne može prevazići uz pomoć novca, za one sa dubljim džepom rešenje je u sistemu “Sky Garage Apartments”.

Reč je o luksuznim apartmanima koji se nalaze u “Hamilton Scott” neboderu i koji osim smeštaja za vlasnike, obezbeđuju i parking za njihove četvorotočkaše. Kuriozitet je da se parking mesto ne nalazi u garaži, kao što je to uobičajeno, već u dnevnoj sobi vlasnika automobila.

Vozač samo treba da uparkira svoje vozilo u specijalni lift, koji se aktivira pomoću biometrijskog sistema koji prepoznaje otisak vlasnikovog palca. Ostatak posla završava automatski sistem koji automobil panoramskim liftom dovozi direktno u vlasnikov apartman.

Pogledajte kako funkcioniše “Sky Garage Apartments” sistem:



Verovatno se pitate koliko ovakvo zadovoljstvo košta. Pa, cene se kreću od 7,5 miliona dolara (oko 6 miliona evra) za “skromniju” varijantu sa dva parking mesta, pa do 24 miliona dolara (oko 19 miliona evra) za penthaus apartman na vrhu zgrade, sa četiri parking mesta.

Pročitajte o parking mestu od milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: