Subota, 18.05.2019.

10:30

Jusein Bolt će praviti jeftine električne automobile VIDEO

Nekada najbolji atletičar sveta, Jamajčanin Jusein Bolt, predstavio je na sajmu VivaTech u Parizu malo vozilo na struju nazvano po ovom sportisti.

Izvor: B92

Jusein Bolt će praviti jeftine električne automobile VIDEO
Screenshot/Bolt Mobility promo

Mikro električni automobil Bolt Nano ("B" Nano) namenjen je vožnji u urbanim sredinama, na kraćim relacijama.

Bolt Nano, poput sličnog modela Renault Twizy, može da preveze dve osobe, koje u automobilu sede jedna iza druge. Na prezentaciji nisu saopšteni tehnički detalji, ali navodi se da ovo vozilo idealno za vožnju na kratkim gradskim distancama, između 3 i 24 km.

Kao jedna od najvećih prednosti ovog automobila, pored električnog pogona, navodi se podatak da na jedno regularno parking mesto mogu da stanu čak 4 vozila Bolt Nano, čime se štedi na prostoru koji je u zakrčenim gradskim sredinama uvek dragocen.

Bolt Nano je takođe pogodan za "car sharing" sisteme u velikim gradovima širom sveta. Projektovana startna cena produkcijske verzije ovog automobila biće 9.999 dolara.

Inače, Jusein Bolt je pre električnog četvorotočkaša nedavno predstavio tri modela električnih trotineta - Bolt Original, Bolt One i Bolt Chariot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: