Automobili

Četvrtak, 19.03.2020.

10:00

Unikatni Aston Martin za koji verovatno niste čuli

U Bridžmontu u Engleskoj "oživeli" su jedan vrlo interesantan automobil.

Izvor: SN

Unikatni Aston Martin za koji verovatno niste čuli
Photo: Aston Martin

Radi se o modelu Aston Martin Bulldong, konceptnom automobilu napravljenom 1979. godine u čast kompanijim inžinjerima,

Classic Motor Cars je nedavno najavio da će ga restaurirati i vratiti ga u život za 18 meseci.

"Želimo da vratimo ovaj automobil u stanje u kom je nekada bio, samo, mislim da ćemo morati da iskoristimo neke moderne tehnološke komponente kako bismo uspeli da sve to izvedemo. Sve u svemu, želimo da on zadrži originalnost kako spolja tako i iznutra", rekao je Najdžel Vudvard, direktor Classic Motor Cars.

Nakon restauracije, plan je da se ovaj automobil "natera" do maksimalne brzine od 322 km/h, iako je na testiranjima 1981. godine maksimalnu brzinu razvio 307 km/h.

Radi se o 5.3 - litarskom V8 motoru sa 600 KS i maksimalnim obrtnim momentom 678 Nm.
Photo: Aston Martin
Photo: Aston Martin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: