Ljiljana Dragutinović otvorila 48. Dane komedije

Pozorišna, filmska i televizijska glumica Ljiljana Dragutinović, ovogodišnja dobitnica najviše nagrade festivala "Zlatni ćuran" za životno delo, otvorila je sinoć u Jagodini 48. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji će trajati do 27. marta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

08:36

Ljiljana Dragutinović otvorila 48. Dane komedije
FOTO: TANJUG / DUSAN ANICIC

Prvu predstavu "Noćna straža" Fedora Šilija u režiji Borisa Liješčevića, izveo je "Atelje 212" iz Beograda.

Pre otvaranja festivala, koji su najavile fanfare i vatromet, u holu Kulturnog centra otvorena je izložba "Gluma 1948.- 2018" Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) i održan koncert Trio del arte. Izložbu je otvorila redovni profesor FDU Ljiljana Mrkić - Popović.
FOTO: TANJUG / DUSAN ANICIC
Statuetu "Zlatnog ćurana" Dragutinovićevoj je uručila zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović, a direktorka Komercijalne banke u Jagodini novčani deo nagrade.
FOTO: TANJUG / DUSAN ANICIC
Otvaranju je prisustovao veliki broj prestavnika javnog, kulturnog, privrednog i političkog života Jagodine, Pomoravskog okruga, Beograda i ovog dela Srbije.

Selektor ovogodišnjih "Dana komedije" je reditelj Nebojša Bradić, a predstave ocenjuje žiri u sastavu: reditelj Goran Marković, novinar kulturne rubrike "Večernjih novosti" Vukica Strugar i dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini prof. Violeta Jovanović.

Večeras na repertuaru je predstava "Tenor na zajam" Kena Ludviga, režija Olja Ðorđević a izvešće je Narodno pozorište Sombor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: