Srbija

Nedelja, 29.11.2015.

14:14

Stari zanati na putu jačanja i očuvanja

U Ministarstvu privrede je, prvoj grupi od ukupno 250 zanatlija-preduzetnika, uručeno 17 sertifikata za stare zanate, saopšteno je iz tog ministarstva.

Izvor: Tanjug

Default images

"Cilj Ministarstva privrede je da stare zanate i zanate domaće radinosti očuva i ojača, ali i da preduzetnike koji se bave ovom delatnošću i koji sada posluju u "sivoj zoni" prevede u legalne tokove", rekao je pomoćnik ministra privrede Dragan Janjić.

On je naglasio da zanatlije preduzetnici sertifikovanjem stiču pravo na određene pogodnosti u poslovanju koje se odnose na finansijsku i nefinsnasijku podršku, kako države, tako i lokalnih samouprava.

U Fondu za razvoj, takođe, postoji posebna kreditna linija koja podržava preduzetnike koje se bave ovim delatnostima.

Janjić je istakao da je plan da se u narednom periodu kroz posebne programe, merama države i lokalnih samouprava, ali i evropskih fondova, podrži ova vrsta preduzetništva.

On je dodao da je izuzetno važno što je između Ministarstva privrede i starih zanatlija uspostavljen partnerski odnos.

Sertifikate je dobilo 525 preduzetnika širom Srbije, od kako je počela sertifikacija ovih delatnosti, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

11 h

Podeli: