Kultura

Utorak, 24.11.2015.

11:34

"Iz Izraela s ljubavlju" u Mikser Hausu

Manifestacija "From Israel with love", na kojoj će biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika biće održana 28. i 29. novembra u Mikser Hausu.

Izvor: Tanjug

Default images
Milena Ðorðeviæ i Dor Nevo

Manifestacija će biti realizovana u organizaciji Miksera i Ambasade Izraela u Beogradu, a uz podršku modnog studija "Klik". Posetioci će oba dana imati priliku da uživaju u jedinstvenoj fuziji izraelskih i balkanskih kulinarskih majstorija, vlasinka restorana "Smokvica" i vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu Reema Hertsai Erana Elhalala.

Prvog dana manifestacije, osnivačica GeekChicTLV Centra za modno preduzetništvo u Izraelu Viktorija Kanar održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati modni dizajneri iz Izraela - Mihal Hidas, Liron Itzakov i Eva Al Kenereš i modni dizajneri iz Srbije.

Planirano je i otvaranje izložbe "Exchanged Glances", svojevrstan spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela, dok je večernji program rezervisan za koncert pionira orient metal zvuka - benda Orphaned Land, poznatih po tome što kroz svoju muziku šire jasne poruke ljubavi i tolerancije.

Drugog dana manifestacije publiku očekuje muzički matine uz muziku pijaniste Nenada Ivovića, koji je master studije završio u Tel Avivu, na prestižnoj muzičkoj školi Zubina Mehte.

Biće održan i koncert tria koji osvaja na prvo slušanje i svojim "vintage" stilom i prenosi harmoniju koja je Nju Orleans krasila 30-tih godina - The Hazelnuts. Uveče će biti održana modna revija na kojoj će biti predstavljeni modeli izraelskih modnih dizajnera koje će publika moći i da kupi na licu mesta. Planirano je da se manifestacija završi koncertom Mikser Big Band-a.

Ulaz na sve programe je besplatan, sem za koncert grupe Orphaned Land, čije su karte dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: