Kultura

Ponedeljak, 06.07.2015.

21:34

Darko Lungulov dobio nagradu za scenario u Rusiji

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" scenariste i reditelja Darka Lungulova osvojio je nagradu za najbolji scenario na festivalu “Voices” u Rusiji, obavestio je Tanjug večeras poznati autor.

Izvor: Tanjug

Default images
YouTubeScreenshot

Festival je održan u gradu Vologda, a internacionalni žiri zasedao je u sastavu Žerar Kravčik - francuski reditelj, Nana Đorjadze - gruzijski reditelj, Sergej Šolohov - filmski kritičar iz Rusije i Naum Kleiman - ruski istoričar filma.

Specijalni gost festivala bio je legendarni poljski režiser Kšištof Zanusi, a video poruku povodom svečanog zatvaranja u nedelju uveče poslao je direktor festivala u Kanu Tjeri Fremo.

Ovo je bila osma internacionalna nagrada za "Spomenik Majklu Džeksonu", od svetske premijere prošlog leta na festivalu u Karlovim Varima.

Inače, HBO za istočnu Evropu nedavno je otkupio prava za emitovanje filma i od ovog vikenda "Spomenik Majklu Džeksonu" se emituje na HBO kanalu u Poljskoj, a uskoro i na HBO kanalima širom istočne Evrope.

Ovog meseca film će biti prikazan i u Americi, 22. i 24. jula na Indi festivalu u Indianopolisu, u programu Kinematografija sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: