Info

Sreda, 29.10.2008.

14:40

Seminar o višejezičnosti Evrope

Višejezičnost Evrope biće tema međunarodnog studentskog seminara koji će se u Beogradu održati od 12. do 18. novembra.

Izvor: Tanjug

Default images

Višejezičnost Evrope biće tema međunarodnog studentskog seminara koji će se u Beogradu održati od 12. do 18. novembra.

Kako je saopštio danas organizator, na skupu će biti reči i o razlikama u pogledu na ženski pol u jezicima drugačijih kultura i paralelama sa slovenskim jezicima.

Tokom trajanja ovog seminara, pod nazivom "European Day of Languages-Gender Balance in Slavic Languages", 25 studenata iz Evrope prisustvovaće predavanjima i tematskim radionicama koje će držati predavači sa univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Trsta, Napulja, Brna, Varšave i Brisela.

Tom prilikom studenti iz inostranstva imaće priliku i da se bolje upoznaju sa kulturnom baštinom Beograda kroz posete Belom Dvoru, Kalemegdanskoj tvrđavi, Adi Ciganliji, hramu Svetog Save, Zemunu i drugim lokalitetima koji na upečatljiv način predstavljaju "najlepše lice Beograda", kaže se u saopštenju.

Organizatori tog projekta su AEGEE Beograd, član AEGEE Evropa (Ašociation des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe), i Studentska unija Srbije (SUS), a podršku u njegovoj realizaciji pružili su Ministarstvo kulture, Beogradski univerzitet i Savet Evrope.

Pomoć u realizaciji projekta pružili su opština Vračar, ambasada Repubilke Poljske, "Koka kola HBC" (Coca Cola), "EFT grup" (group) i centar stranih jezika "Kontekst" (Kontext).

"European Day of Languages" je međunarodna manifestacija koju je 2001. godine ustanovio Savet Evrope, podseća se u saopštenju i dodaje da je AEGEE Beograd od 1995. godine član AEGEE Europe, najvećeg evropskog studentskog foruma, a od 2002. godine učestvuje u obeležavanju te manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: