Svet

Sreda, 13.05.2015.

19:48

Preuzimanje Dejli njuza ni za dolar

Američka kablovska kompanija Kejbl vižen planira da odustane od ponude za preuzimanje njujorškog lista Dejli njuza.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kompanija, naime, smatra da je potrošila isuviše vremena na analizu potencijalnog ugovora o preuzimanju njujorškog tabloida otkako je u martu najavila ponudu od jednog jedinog dolara, izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa detaljima pregovora

Kejbl vižen, u čijem je vlasništvu njujorški list Long ajlend (Long Island), nije našao za shodno da plati čak jedan dolar za NJujork Dejli njuz, zbog lošeg finansijskog stanja i perspektiva tog lista, izjavio jedan neimenovani izvor.

Čak i slučaju da Kejbl vižen kupi štampariju tog lista, kompanija bi i dalje bila na gubitku. Rok za dostavljanje konačnih ponuda za preuzimanje njujorškog tabloida je naredna nedelja.

Njujorški medijski magnat Mortimer Cukerman je u februaru saopštio da razmatra prodaju lista, nakon čega je angažovao savetničku kompaniju Lazard da pomogne u tom procesu.

Među ponuđačima koji i dalje ostaju u igri su DŽimi Finkelstajn, vlasnik vašingtonskog lista "Hil", DŽon Kacimatidis i jedan neimenovini mogul iz sektora nekretnina, prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Podeli: