Svet 0

18.06.2024.

12:05

Mediji: Kako ne shvatate, previše je star i nesposoban VIDEO

Video o nesrazmerama stvarne fizičke i mentalne sposobnosti američkog predsednika Džozefa Bajdena i percepcija kakv bi zaista američki predsednik trebalo da bude je ogromna, pišu američki mediji.

Izvor: Jutarnji list

Mediji: Kako ne shvatate, previše je star i nesposoban VIDEO
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Podeli:

Čak ima i oblik političke satire, prenosi Jutarnji list, koji naovid da je sve ozbiljnije pitanje hoće li Bajden dočekati novembarske predsedničke izbore u zdravstvenom stanju dovoljno dobrom za obavljanje bilo koje profesije.

Kada bi, recimo, Bajden aplicirao za posao poslovođe u trgovini, vrlo verovatno da bi poslodavac uočio njegove fizičke i mentalne deficite te bi razgovor bio završen nakon prvog kontakta.

Ali, pošto se Bajden kandiduje za predsednika SAD, on bez obzira na godine uživa žestoku podršku medijskih kuća, njihovih urednika, komentatora i novinara, koji vrlo agresivno poručuju da svi koji tvrde da aktuelni predsednik jednostavno nije sposoban za novi mandat obmanjuju javnost, insinuiraju i podvaljuju.

Istovremeno, isti mediji koji brane Bajdena izvestili da je oformljen specijalni tim savetnika u Beloj kući čiji je glavni zadatak da spreče novo "proklizavanje" Bajdena u javnosti.

Zato su se pojedini mediji zapitali da li je to uopšte po zakonu - imati tim koji će prikriti pravog predsednika i prikazati ga sposobnijim nego što objektivno jeste?

Još je, piše Jutarnji list, nejasnije kako to da demokrate u SAD ne mogu da pronađu prikladnijeg kandidata, nego sve karte bacaju na polarizirajući obračun s Trampom u kojem Bajden objektivno nema nikakve šanse za pobedu, što javne narative čini još čudnijim.

Njujork tajms je objavio anketu prema kojoj Tramp vodi u odnosu na Bajdena, pa se opet pitaju šta je sve potrebno da demokrate shvate da je Bajden previše star i nepopularan da bi postao predsednik.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: