Film/TV 2

17.06.2024.

21:51

Klint Istvud obožava ovaj film: "To je impresivno filmsko delo"

Tokom svoje legendarne karijere, Klint Istvud je radio sa nekim od najvećih imena u režiji, na poziciji na kojoj se našao i sam nakon što je osvojio dva Oskara za najbolji film i najbolju režiju za filmove "Unforgiven" i "Million Dollar Baby."

Izvor: Index

Klint Istvud obožava ovaj film: "To je impresivno filmsko delo"
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Kada je tražio savršenog kandidata da preuzme kormilo intenzivnog, akcionog trilera, njegov prvi instinkt je bio da se seti filma koji je zavoleo kada ga je prvi put video.

"Znate, kada pomislite na određenog reditelja, mislite da biste želeli da radite sa njim na određenom filmu", rekao je za Gardijan, podsećajući na "velike" reditelje.

"Na primer, kada sam odlučio da radim sa Volfgangom Pitersonom na "In the Line of Fire", dugo nisam gledao nijedan njegov film, ali uvek mi se dopadao Das Boot. Mislio sam da je to veoma impresivno delo kinematografije, posebno s obzirom na klaustrofobične uslove u kojima su morali da snimaju", objasnio je on.

Pitersonov film, koji ga je proslavio, doživeo je međunarodni uspeh i doneo mu je nominacije za Oskara za najbolji film i najbolju režiju. Taj film verovatno ostaje njegovo najbolje delo.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: