Zanimljivosti 16

17.06.2024.

21:59

Jedinstven slučaj: Ovaj radnik je sklapao svih 8 generacija Golfa FOTO

VW je u Volfsburgu proslavio 50 godina od početka proizvodnje Golfa.

Izvor: B92

Jedinstven slučaj: Ovaj radnik je sklapao svih 8 generacija Golfa FOTO
Volkswagen

Podeli:

Serijska proizvodnja modela prve generacije počela je u proleće 1974, a Nikola Benenati je deo ove priče već 45 godina.

Ovaj radnik je učestvovao u proizvodnji svih osam generacija Golfa!

Volkswagen

Na proslavi u hali 12 glavne fabrike u Volfsburgu gosti su bili zaposleni, upravni odbor VW-a na čelu sa generalnim direktorom Tomasom Šeferom, predstavnici upravnog odbora Grupacije i radničkog saveta, kao i predstavnici lokalnih političara.

Premijer Donje Saksonije, Stefan Vajl, istakao je ekonomski značaj Golfa za ovu pokrajinu i Nemačku generalno. U fokusu svečanosti, koju je pratio "Volkswagen Big Bend", bili su zaposleni u fabrici.

Među njima je i Nikola Benenati, koji već 45 godina radi u proizvodnji Golfa i koji je radio na montaži svih osam generacija modela.

Volkswagen

Još jedan od najstarijih zaposlenih je Roland Valter, koji je pre 40 godina bio svedok početaka proizvodnje Golfa II u tada novoizgrađenoj hali 54.

U razgovoru sa Viktorom Šokeom, mlađim poslovođom u hali 12, Valter je govorio o tome kako se proizvodnja drastično promenila u proteklih pedeset godina.

Volkswagen

Za to vreme, više od polovine od 37 miliona Golfova prodatih širom sveta proizvedeno je u sedištu brenda u Volfsburgu, odnosno više od 20 miliona primeraka ovog Volkswagenovog kompakta.

Povodom 50. godišnjice, zaposleni su predstavili i poseban, jubilarni Golf.

Volkswagen

Srce marke Volkswagen nalazi se na kanalu Miteland između Hanovera i Magdeburga. Fabrika u Volfsburgu je sedište Volkswagen putničkih automobila i najveća je fabrika automobila na svetu sa oko 70.000 zaposlenih.

Do danas je u Volfsburgu proizvedeno više od 48 miliona vozila, više od bilo koje druge fabrike automobila na svetu.

Volkswagen

Sa više od 20 miliona vozila, Golf je model koji se najduže proizvodi na lokaciji.

Na drugom mestu, sa skoro 12 miliona prodatih vozila, je legendarna Buba, koja se proizvodila u Volfsburgu od 1945. do 1975. godine.

Volkswagen

Trenutno, pored Golfa i Golfa Variant, Touran i Tiguan se takođe prave u Volfsburgu. Novi model Tayron biće dodat krajem godine.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: