Region 19

17.06.2024.

15:42

Lidl izbacuje papirne račune: Kupovina samo na samouslužnim kasama

Lidl će korisnicima Lidl Plus aplikacije od sada izdavati samo elektronske račune, dok će papirne i dalje izdavati kupcima koji ne koriste program lojalnosti.

Izvor: Investitor.me

Lidl izbacuje papirne račune: Kupovina samo na samouslužnim kasama
Promo/Lidl

Podeli:

Kako su preneli grčki mediji, Grčka bi u naredne dve godine mogla da postane prva filijala kompanije koja će kupcima omogućiti kupovinu isključivo na samouslužnim kasama.

Kupci će svoje kupovine obavljati uz asistenciju zaposlenih, ali i mogućnost da kupovinu plate gotovinom. Ukoliko se projekat pokaže uspešnim, kompanija planira da ga uvede i na drugim tržištima, javlja Retail Serbia.

Očekuje se da narednih godina Lidl otvori prve supermarkete u Crnoj Gori. Kompanija je trenutno u procesu kupovine nekretnina, podseća Investitor.me.

Prema izveštajima međunarodne štampe, tehnološka kompanija Itab planira da do kraja 2025. nemačkom trgovcu isporuči 7.200 samouslužnih kasa u 13 zemalja.

Lidl je nedavno obeležio 25. godina uspešnog poslovanja u Grčkoj. Nemački lanac je do sada investirao 1,4 milijarde evra i trenutno posluje sa 230 prodavnica. Lidl je najavio nove prodavnice i izgradnju novog logističkog centra.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: