Srbija 0

18.06.2024.

11:09

Ministarstvo poljoprivrede demantuje navode da nije odgovorilo na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja

Ministarstvo poljoprivrede oštro demantuje navode da nije odgovorilo na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja, novi sastanak u toku nedelje

Izvor: B92.net

Ministarstvo poljoprivrede demantuje navode da nije odgovorilo na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja
Shutterstock/Jacob Lund

Podeli:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najoštrije demantuje netačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da ovo ministarstvo nije dalo nikakav odgovor na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja da se ponovo organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i drugim državnim organima.

Naime, Kabinet ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je juče, 17. juna 2024. godine, primio mejl upućen od strane sedam poljoprivrednih udruženja sa zahtevom za novi sastanak, a Ministarstvo im je istog dana odgovorilo i obavestilo ih da će zahtevani sastanak biti održan tokom ove nedelje, a da će o tačnom terminu održavanja sastanka biti blagovremeno obavešteni.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ponovo ističe da je apsolutno spremno da razgovara sa predstavnicima svih poljoprivrednih udruženja u Republici Srbiji, sa ciljem da se u civilizovanoj, konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi razmotre svi problemi i izazovi sa kojima se srpska poljoprivreda suočava.

Kao što je dijalog generalno važan za društvenu stabilnost, mislimo da je isto tako važan i u oblasti poljoprivrede, jer država i poljoprivredni proizvođači nisu i ne treba da budu neprijatelji, već partneri i saveznici posvećeni istom cilju - unapređenju i razvoju srpske poljoprivrede i njenom još većem učešću u rastu domaćeg bruto društvenog proizvoda.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

22 h

Podeli: