Aktuelno 3

18.06.2024.

10:59

Vozači, oprez! Pojačana kontrola, evo šta je u fokusu!

Policija će do 23. juna sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Izvor: Tanjug

Vozači, oprez! Pojačana kontrola, evo šta je u fokusu!
Shutterstock/velenjac

Podeli:

Ova akcija usmerena je na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. 

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak, 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani "Alcohol and Drugs Marathon".

To znači da će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, saopštio je danas MUP.

Saobraćajna policija je u prvih pet meseci ove godine isključila iz saobraćaja više od 20.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a oko 4.000 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Kako je saopštila Policijska uprava Subotica, saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine na području grada Subotice i opština Bačka Topola i Mali Iđoš, isključila iz saobraćaja 604 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključena su i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 135 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: