Svet

Četvrtak, 16.05.2013.

10:34

Rusija: Šef "Ženerala" tražio mito

Ruski istražitelji podneli su tužbu protiv direktora ruske filijale Sosijete Ženeral banke zbog traženja mita od 1,5 miliona dolara od jednog biznismena.

Izvor: Tanjug

Default images

Policija je uhapsila izvršnog direktora Vladimira Golubkova pod optužbom da je od jednog biznismena tražio mito od 1,5 miliona dolara, u zamenu za produženje roka otplate zajma i potpisivanje još jednog zajma po povoljnim uslovima, prenosi Frans pres.

Novac je trebalo da bude predat preko potpredsednice Rosbanke Tamare Poljanicine. Biznismen je o tome obavestio policiju koja je organizovala nameštaljku.

Ruski istražni komitet je saopštio da je podneo optužbe protiv Golubkova i Poljanicine.

"Golubkov i Poljanicina uhapšeni su dok su primali poslednji deo isplate od 5 miliona rubalja (159.000 dolara)", saopštili su istražitelji.

Maksimalna kazna za ovo delo je sedam godina zatvora i velika novčana kazna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: