Svet

Ponedeljak, 08.02.2016.

15:54

15 dana štrajkuju glađu, daju im 50 EUR

Radnicima tuzlanske “Livnice čelika“ iz budžeta Grada biće isplaćeno po 100 KM (50 evra), rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Izvor: Capital.ba

Default images
Foto: Freeimages

Za 95 radnika biće izdvojeno ukupno 9.500 KM (4.850 evra) sa budžetske pozicije za socijalne namene, javili su mediji.

Imamović je pre dva dana obišao radnike “Livnice čelika“ i zamolio ih da prekinu sa pooštrenim uslovima štrajka, te da počnu da uzimaju hranu, piće i lekove, da ne bi totalno narušili svoje zdravlje.

Osamnaest radnika “Livnice čelika“, koji već 15 dana štrajkuju glađu, počeli su da uzimaju lekove i napitke, ali i dalje odbijaju medicinsku pomoć.

Radnici traže da im se isplati jedna plata i da im se reši radno-pravni status.

Radnici su počeli štrajk glađu 25. januara bez uzimanja hrane, a od pre dva dana pooštrili su štrajk i nisu uzimali ni vodu ni lekove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: