Petak, 24.10.2014.

17:08

Delegacija iz Soluna dolazi u BG

Višečlana delegacija, na čelu sa gradonačelnikom Soluna, Janisom Butarisom, boraviće u trodnevnoj radnoj poseti Beogradu od 28. do 30. oktobra.

Izvor: Tanjug

Default images

Delegacija stiže sa ciljem predstavljanja tog grčkog grada u Srbiji, saopsteno je danas iz Ambasade Grčke u Beogradu.

U okviru posete, gradonačelnik Soluna će se sresti sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, sekretarom za kulturu Vladanom Vukosavljevićem, predstavnicima određenih kulturnih fondacija kao i sa članovima Helenskog privrednog udruženja Srbije, navodi se u saopštenju.

Planirano je takođe da Butaris poseti beogradski Sajam knjiga, koji se održava od 26. oktobra do 2. novembra i na kojem učestvuju Nacionalni centar za knjigu (EKEVI), Matica Svete Gore i gradske biblioteke Soluna a kojima je sajamski prostor ustupljen bez nadoknade.

Inicijativa se zasniva na strateškom planu grada Soluna za otvaranje ka balkanskom tržištu i jačanje privrednih veza sa susednim zemljama, a predstavlja nastavak manifestacije turističke promocije Beograda održane u Solunu 9. oktobra.

Predstavljanje Soluna kao turističke, trgovinske, privredne, kongresne ali i gastronomske destinacije, biće održano 29. oktobra, uz podršku Alpha Banke kao glavnog sponzora, kao i kompanije Isomat, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, za ova tri dana, predstavnici oblasti turizma i obrazovanja grčkog grada imaće radne sastanke sa srpskim kolegama, radi planiranja sporazuma i saradnje.

Povodom posete gradonačelnika Soluna Janisa Butarisa Srbiji, Ambasada Grčke u Beogradu http://www.mfa.gr/serbia, u saradnji sa opštinom Soluna http://www.thessaloniki.gr/ organizuje kampanju na društvenim mrežama, u cilju promocije tzv. Nimfe Termajskog zaliva kao turističke, privredne, preduzetničke, konferencijske ali i gastronomske destinacije, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, u okviru projekta "Greece in Serbia - Grčka u Srbiji" na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/GreeceInSerbia u saradnji sa Visit Thessaloniki, http://www.facebook.com/VisitThessalonikiGreece organizuje se i internet takmičenje na kome je nagrada dvodnevni besplatan boravak za dve osobe u hotelu Hyatt Regency Thessaloniki http://www.thessaloniki.regency.hyatt.com/, saopšteno je iz Ambasade Grčke.

Više informacija o takmičenju možete saznati OVDE.

Pobedniku takmičenja, nagradu će uručiti gradonačelnik Soluna, u okviru posebnog događaja 29. oktobra za promociju tog grada kao turističke i preduzetničke destinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: