Petak, 01.08.2014.

11:41

OEBS: Eksperti stigli do MH17

OEBS je saopštio da je više od 60 međunarodnih eksperata, uključujući Holanđane i Autralijance, stiglo na mesto gde je pao malezijski putnički avion.

Izvor: Tanjug

Default images

"Istražne radnje počinju odmah", naveo je OEBS na svom Tviter profilu, preneo je Rojters.

Eksperti su stigli do delova aviona, iako se borbe ukrajinske vojske i proruskih separatista nastavljaju u toj regiji. U blizini mesta pada MH17 rano jutros pobunjenici su iz zapade napali vojni konvoj, a tom prilikom je ubijeno najmanje 14 ljudi.

OEBS je uče saopštio da su njeni posmatrači zajedno sa holandskim i autralijskim ekspertima stigli na mesto gde je pao malezijski putnički avion kada je stradalo 298 putnika i članova posade.

"Posmatrači OEBS stigli su na mesto nesreće MH17 prvi put posle gotovo nedelju dana, zajedno sa holandskim i autralijskim ekspertima. Koristili smo novu rutu za prilaz (mestu nesreće)", naveo je juče OEBS na svom Tviter profilu.

Ukrajinska vojska obustavila je juče ofanzivu u blizini mesta pada putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije u Donjeckoj oblasti, kako bi se omogućio rad grupi međunarodnih eskperata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: