Srbija

Sreda, 28.12.2011.

14:46

Čekaju Novu godinu i ruski kredit

Železnice Srbije očekuju da će prvi sporazum o korišćenju ruskog kredita od 800 miliona evra za modernizaciju železnice potpisati posle Nove godine.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Prema rečima direktora Direkcije za infrastrukturu Železnica Srbije Milana planirana je izgradnja drugog koloseka od Pančevačkog mosta u Beogradu do Pančeva, a prvi radovi će početi čim to vremenski uslovi budu dozvolili.

Trenutno se pregovara o cenama, a Maksimović navodi da su Rusi već preložili cene, te da ih u Železnicama analiziraju kako bi došli do realnih, tržišnih cena u region. Okvirni ugovor će obuhvatiti i dogovor oko izvođenja radova na ostalim planiranim projektima u okviru finansijskog aranžmana sa Rusima.

To su projekti za nastavak izgradnje pruge Valjevo - Loznica, nabavku novih ruskih dizel motornih vozova u vrednosti oko 100 miliona dolara i rekonstrukciji pruge na šest deonica na Koridoru 10 u ukupnoj dužini oko 110 kilometara (deonice Sopot - Kosmajski Kovačevac, Vinarce - Djordjevo,Vranjska Banja - Ristovac, Bujanovac - Bukarevac, Mala Krsna-Velika Plana i Golubinci - Ruma).

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku kažu da ministarstva finansija dve zemlje treba u narednom periodu da ugovore finansijske uslove kredita i potpišu ugovor, nakon čega će taj dokument morati da prođe kroz parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: