Četvrtak, 08.07.2010.

17:20

Obijen stan zaštićenog svedoka

U stan Tomislava Marjanovića, krunskog svedoka na suđenju za ubistvo izdavača Nacionala Ive Pukanića, provaljeno je pre nekoliko dana, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: Beta

Default images

Lopovi su iz stana u Zagrebu ukrali tehničke uređaje, slike i nameštaj, a u stan je, kako se saznaje u policiji, provaljeno između 15. juna i 7. jula.

Marjanović je pod zaštitom policije od kada je pristao da svedoči protiv šestorice optuženih za ubistvo Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Hrvatski mediji navode da policija u kriminalističkoj istrazi treba da ustanovi je li provala bila ciljana s jasnom porukom krunskom svedoku ili je slučajna, a pitaju kako je moguće da je provaljeno u stan zaštićenog svedoka.

Marjanović je krajem maja svedočio na suđenju za ubistvo Pukanića i Franjića pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Njegovo svedočenje bilo je zatvoreno za javnost.

On je, međutim, ranije u medijima ispričao da su se zbog atentata na Pukanića, ali i još dve osobe u Zagrebu, udružili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović.

Šestooptuženi Đurović je navodno bio veza između atentatora i Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 miliona evra i kome se zajedno s Milovanović i Milenkom Kuzmanović za isti zločin sudu u Beogradu.

Marjanović je učestvovao u pripremi ubistva Pukanića i njegovog saradnika Franjića 23. oktobra 2008. godine ispred sedišta Nacionala u centru Zagreba. On se, međutim, naknadno nagodio s hrvatskim Uredom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) i odlučio da svedoči protiv šestorice optuženih.

Njegov iskaz je ključna tačka USKOK-ove optužnice.

Prema navodima hrvatskih medija, Marjanović bi uskoro video linkom trebalo da svedoči i na beogradskom suđenju za ubostvo Pukanića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: