Info

Ponedeljak, 18.06.2007.

09:59

Dogovori o Piranskom zalivu

Janez Janša i Ivo Sanader su se pre tri godine dogovarali o graničnim incidentima u Piranskom zalivu, kaže Anton Rop.

Izvor: Beta

Default images

Sadašnji slovenački premijer Janez Janša i predsednik hrvatske vlade Ivo Sanader 2004. godine su se dogovarali o graničnim incidentima u Piranskom zalivu, izjavio je sinoć na slovenačkoj državnoj televiziji tadašnji predsednik vlade Slovenije Anton Rop.

Cilj dogovaranja predsednika Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše i hrvatskog premijera je bio izazivanje graničnih incidenata, koji bi poslužili vođi tadašnje slovenačke opozicije u preizbornoj borbi za osvajanje vlasti u Sloveniji.

Prema Ropovim rečima, dogovore Janše i Sanadera uhvatila je i snimila Slovenačka obaveštajno-bezbednosna agencija (SOVA).

Ovu tvrdnju u subotu je objavio i ljubljanski list "Dnevnik", a premijer Janša je isti dan na pikniku svoje partije na pitanje novinara izjavio da "o  tome zvanično nije obavešten", i izrazio "nadu da to nije istina".

Premijer Hrvatske je za prethodnu sličnu Ropovu izjavu za komercijalnu POP TV rekao da očekuje njegovo objašnjenje, i izrazio uverenje da SOVA nije prisluškivala njega, već Janšu.

Rop je u subotu za pomenutu televiziju rekao da je SOVA pratila susedne države, posebno aktivnosti usmerene protiv Slovenije.

Sanader je, takođe, najavio da će objašnjenje potražiti i diplomatskim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: