Društvo 0

17.06.2024.

12:33

Ruši sve predrasude: Lazar je najuspešniji čačanski triatlonac VIDEO

Otvorena je sezona na bazenima, a kad god je reč o plivanju u gradu na Moravi, jedna od prvih asocijacija je Lazar Filipović, paratriatlonac koji snagom čelične volje ruši sve barijere i predrasude.

Izvor: B92.net/TV Prva

Ruši sve predrasude: Lazar je najuspešniji čačanski triatlonac VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega  dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe,  pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

"Benefiti plivanja su višestriki, što je opšte poznato, pogotovo, ako bi uzeli plivanje kao prvu aktivnost neke jutarnje gimnastike. Za razliku od drugih sportova, nekako je bezbolnije, a sa druge strane sam uticaj vode kao neko njeno mehaničko delovanje i kako se u horizontalnom položaju aktivira čitavo telo, odnosno kardiovaskularni i respiratorni sistem. ", rekao je Filipović.

"U ovom slučaju, pored svega toga imam veliki benefit otvorenih bazena u Čačku što više ne moram da putujem tokom letnje sezone u druge gradove kako bih kontinuirano trenirao, odnosno pripremao se za čitavu sezonu i za buduće takmičenja, među kojima jeste Engleska", naveo je.

Lazar je u Srbiju, ali i u Čačak doneo brojne medalje, a, kako je rekao u Engleskoj, s obzirom na to da je predposlednja trka tog kvalifikacionog perioda za paraolimpijske igre, posebno što se dosta i sprema očekuje uspeh, jer se maksimalno priprema.

"Imajući u vidu da je čitava sezona pokazala dobru pripremljenost, jer sam na početku doneo bronzanu medalju sa Svetskog kupa iz Turske, pre deset dana sam se vratio sa dve trke u Španiji gde sam bio drugi i u Italiji gde sam bio treći. Od Engleske iskreno očekujem dosta i pre svega voleo bih da sve ono koliko sam pripremljen dam na toj trci, jer će od toga dosta zavisiti i čitavo formiranje startne liste za paraolimpijske igre", rekao je Lazar.

"Bože zdravlja, nadam se da ću otići i na Paralimpijske igre u Parizu", dodao je.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: