Utorak, 13.07.2021.

11:33

Odmah reagovala EU

Jedan visoki zvaničnik EU poručio je da vlada Grčke mora da zaustavi ilegalnu deportaciju izbeglica koje im dolaze u zemlju.

Izvor: Tanjug

Odmah reagovala EU
jorisvo/depositphotos/Ilustracija

Poverenica za unutrašnje poslove EU Ilva Johanson ukazala je da su izveštaji o odbacivanju izbeglica na moru i na kopnu i o kršenju osnovnih evropskih vrednosti - "vrlo osnovani", prenosi BBC, koji je objavio i video-snimke na kojima se vidi kako posada grčke pomorske patrole odbija da pomogne, pa čak i otvara vatru pored izbegličkog čamca.

Iako organizacije za zaštitu ljudskih prava tvrde da su hiljade izbeglica koje traže azil u Evropi prebačene iz Grčke u Tursku pre nego što im se i ukazala prilika da podnesu zahtev za azil, Grčka uporno negira ove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: