Petak, 30.06.2017.

20:32

"Ginis" iz Novog Sada "pao" posle osam godina skrivanja

Novosađanin Boris Radovanović, poznatiji kao Ginis, izručen je Srbiji iz Grčke 23. juna, nakon skoro osam godina bekstva, javlja 021.rs.

Izvor: 021.rs

Thinkstock

On je poslat u zatvor u Sremskoj Mitrovici, na odsluženje dvadesetogodišnje kazne zatvora zbog razbojništava za koja je u odsustvu osuđen pred novosadskim sudom, potvrđeno je "Blicu" u Ministarstvu pravde.

Iz zatvora je pobegao dok je bio u pritvoru zbog krađa 2009. godine. Uhapšen je 22. decembra prošle godine u Solunu, a Srbija je u januaru podnela zahtev za njegovo izručenje.

Radovanoviću je, dok je bio pritvorenik, sud dozvolio da bude odveden u privatnu zubarsku ordinaciju u Ulici Avgusta Cesarca u Novom Sadu, što je on iskoristio za beg. Dok je izlazio iz "marice" sa lisicama na rukama odgurnuo je jednog čuvara i potrčao desetak metara dalje gde ga je čekao saučesnik na motociklu. Pobegli su motorom, a čuvari na njih nisu pucali, jer je na ulici bilo ljudi.

Tada je za njim raspisana poternica, ali je potraga bila bezuspešna. On je i 2007. godine bežao iz zatvora, gde je takođe bio zbog razbojništva.

Radovanović je 1996. godine ušao u "Ginisovu knjigu rekorda" kada je preko luka starog Žeželjevog mosta prvo prevezao motocikl "suzuki", a kasnije i "juga". Pokušao je da to učini i kamionom, ali ga je u tome sprečila policija.

U Višem sudu u Novom Sadu, u odsustvu je osuđen na 20 godina zatvora, a krivični postupak je pravnosnažno okončan u avgusta 2014. Izrečena mu je i mera obaveznog lečenja narkomana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: