Utorak, 23.06.2015.

17:28

Štajk blokirao tunel između Francuske i Engleske

Tunel koji povezuje Francusku i Englesku je zatvoren pošto su lučki radnici tokom štrajka blokirali prugu i palili gume.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

U lučkom gradu Kale došlo je do haosa, koji je počeo u zoru, štrajkom radnika na trajektima.

Kamiondžije, koje su preusmerene u Evrotunel zaglavile su se u saobraćaju, a migranti, u nadi da će stići do Engleske, peli su se na vozila i pokušavali da se krišom uvuku u njih.

Na video snimku sa ulaza u Evrotunel, prikazani su migranti kako se trkaju da stignu jedan kamion koji se sporo kretao, preneo je AP.

Nešto kasnije, štrajkači su izašli na šine i Evrotunel je zatvoren u oba smera. Radnički sindikati štrajkuju iz straha od gubitka posla.

U međuvremenu, hiljade migranata kampuje u Kaleu, nadajući se boljem životu u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: