Info

Utorak, 21.12.2004.

11:29

Slovenci dolaze u jeftin provod

Izvor: Ž. Milenkoviæ

Default images

Oni koji bi želeli Novu godinu da dočekaju u prestonici moraće da se pomuče kako bi našli mesto u nekom od beogradskih hotela. Preduhitrili su ih Slovenci. Oni su se još početkom meseca pobrinuli za smeštaj, pa je u većini hotela zakupljeno sve. Dok je u hotelu "Slavija" zakupljeno 500 mesta, u hotelu "Jugoslavija" 300, veće grupe očekuju i u hotelima "Interkontinental" i "Moskva".

Kao odgovor na pitanje šta Slovence u tolikom broju dovodi u našu prestonicu, turistički radnici naveli su mnogobrojne razloge. Pored već poznate srpske gostoprimiljivosti, tu je i bogata turistička ponuda u najluđoj noći, kao i vrlo pristupačne cene. Zanimljivo je da dolaze uglavnom mlađe osobe ispod 25 godina, koji najluđu noć provode u poznatim beogradskim klubovima ili na Trgu Republike, uz rok grupe i vatromet.

Stariju generaciju, kako kažu, "vuče" neka nostalgija i još nezaboravljeno bratstvo i jedinstvo sa Srbima. Skadarlija je njihovo tradicionalno mesto okupljanja za doček novog leta, uz pečeno prase i trubače.

- Na sajmovima turizma u Ljubljani tokom proteklih godina uspešno je promovisana turistička ponuda Beograda. Kao rezultat toga su sve brojniji dolasci Slovenaca, posebno ove zime. Jedni drugima prepričavaju o novogodišnjim ludovanjima u beogradskim klubovima, na Trgu, u Skadarliji, što je najbolja promocija jednog grada. U proseku ostaju tri noći i zakupljuju hotele sa prenoćištem i doručkom, što znači da su upućeni na vanpansionsku potrošnju - rekao je Dejan Veselinov iz Turističke organizacije Beograda.

U hotelu "Slavija", gde se očekuje najveća grupa Slovenaca, cene smeštaja se neće menjati za vreme novogodišnjih praznika i noćenje sa doručkom koštaće 2.616. dinara, a svečana večera, uz dobru muziku i bogat meni, u hotelu "Slavija" svega 46 evra. U hotelu "Moskva" u Beogradu, pored Slovenaca, očekuju i turiste iz Grčke, Austrije i Nemačke, koji za Novu godinu već tradicionalno posećuju Beograd.

I u hotelu "Interkontinental" očekuju dolazak veće grupe turista iz Slovenije. Neki od njih biće gosti "Njujork", kluba gde će ih zabavljati Spomenari" po ceni od 7.500 dinara, dok će u salama "Atlantik" i "Pacifik" cena ulaznica za žene biti 6.000 dinara, a za muškarce 7.000 dinara. Cene smeštaja u hotelu "Interkontinental" biće znatno niže za vreme novogodišnjih praznika. Tako će noćenje sa doručkom, umesto 175 evra, u jednokrevetnoj i dvokrevetnoj sobi koštati 90 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: