Nedelja, 23.10.2022.

08:30

Konačni rezultati u Podgorici: Milo izgubio posle 24 godine

U Podgorici i još 13 opština, gde su danas održani lokalni izbori, zatvorena su biračka mesta.

Izvor: Tanjug

Konačni rezultati u Podgorici: Milo izgubio posle 24 godine
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Izbori su održani u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku. Glasačko pravo imalo je oko 350 hiljada građana.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT), koji je pratio izbore, saopštio je da je bio miran izborni dan, a najozbiljniji problemi evidentirani su u Šavniku.

Zamenica programske direktorke CDT-a Milena Gvozdenović je kazala da u Šavniku na četiri biračka mesta glasanje nije ni počelo, ili su zatvorena zbog sukoba u biračkim odborima.

Konačni rezultati u Podgorici: Svi za naš grad 38,1 odsto, Evropa sad 21,7 odsto, Za budućnost Podgorice 18,2...

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da je u Podgorici do 20 časova izlaznost 69,3 odsto birača. Dodali su da je 2018. godine glasalo 64,4 odsto, a na parlamentarnim izborima 2020. godine 81,1 odsto birača.

Prema podacima CDT-a na obrađenih 208 biračka mesta od 208, pokret "Svi za naš grad" osvojio je 38,1 odsto; Pokret "Evropa sad"- 21,7 odsto "Za budućnost Podgorice"- 18,2 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 6,4; "Pokret Preokret"- 1,8 odsto; "Idemo ljudi"- 10,8 odsto; "SNP"- 2,8 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto.

Prema tim podacima, "Svi za naš grad" osvojili su 24 mandata, Pokret "Evropa sad" 13, "Za budućnost Podgorice" 11, "Idemo ljudi" šest, "Može Podgorica, ovo je naš grad" četiri mandata.

SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su bez mandata.

"Dobro veče, slobodna Podgorice"

O prvim rezultatima oglasio se i portparol Pokreta Evropa sad Boris Pejović koji je rekao da će Jakov Milatović biti novi gradonačelnik Podgorice.

"Dobro veče slobodna Podgorice, DPS je izgubio....Na uzorku od preko 75 odsto biračkog materijala novi gradonačelnik Podgorice biće Jakov Milatović", rekao je Pejović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: