Četvrtak, 08.09.2022.

15:24

Kosovska policija na jezeru Gazivode; "Besmisleno paradiranje" FOTO

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da je Kosovska policija danas počela redovno patroliranje jezerom Gazivode

Izvor: Kosovo online

Default images

Kako je rekao, to rade kao i duž administrativne linje sa Srbijom koja preseca to jezero.

Svečlja je na Fejsbuku naglasio da je to prvi put nakon rata 1999. godine da je uspostavljen takav vid patroliranja.

"Prvi put od posleratnog perioda, nakon formiranja jedinice za patroliranje na vodi, Kosovska policija je danas počela redovno patroliranje granične linije između Republike Kosovo i Srbije, kao i čitavog područja jezera Gazivode. Sada je kontrola državne granice potpunija. Čestitam Policiji Kosova na novom uspehu", poručio je Svečlja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da dobija dodatne loše vesti s Kosova, Albanci imaju plan da tiho zauzmu sever.

"Besmisleno paradiranje"

Provokacije i demonstracije sile Prištine na severu Kosova i Metohije i danas se nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Besmisleno paradiranje prištinskih „specijalaca“ sa dugim cevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok. Neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika provocira Srbe na severu Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj našeg naroda u pokrajini", izjavio je Petković.

Kako se dalje navodi u saopštenju direktora Kancelarije za KiM "ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini".

"Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti", naveo je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: