Subota, 13.08.2022.

14:12

RHMZ: Stižu pljuskovi

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je novo upozorenje na pljuskove praćene grmljavinom.

Izvor: B92

RHMZ: Stižu pljuskovi
Foto: Profimedia

"U naredna 2 časa u Vojvodini, kao i u centralnoj, istočnoj i delovima jugoistočne i južne Srbije mestimično s kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom", navedeno je na sajtu RHM-a.

Upozorenje se odnosi i na Beograd.

"U naredna dva sata na širem području Beograda kiša ili kratkotrajni pljuskovi", dodaje se.
Printskrin/hidmet.gov.rs
RHMZ navodi da se u subotu i nedelju očekuje oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz intenziviranje padavina u drugom delu dana, lokalno iznad 40 mm za 24 h, a sutra, u nedelju, iznad 20 mm za 12 h.

Veća količina padavina u subotu se očekuje u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a sutra na jugu i jugoistoku.

"Sledeće sedmice osetniji porast temperature uz postepeno razvedravanje od ponedeljka, a najtopliji dani će biti četvrtak i petak, 18. i 19. avgust, kada se ponovo očekuje da maksimalna temperatura bude oko i iznad 35 stepeni ", navodi RHMZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: