Utorak, 16.11.2021.

09:09

Politiko: Bajden tri puta vraćao sankcije

Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden tri puta je ranije ove godine vraćao paket sankcija protiv Rusije koji je pripremio Savet za nacionalnu bezbednost.

Izvor: Tanjug

Politiko: Bajden tri puta vraćao sankcije
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Kako piše briselski portal Poltiko, Bajdenovo obrazloženje je bilo da predložene mere nisu dovoljno oštre. Prema rečima dvojice bivših zvaničnika SAD, Bajden je rekao da predložene sankcije nisu dovoljno teške.

Sjedinjene Američke Države su u aprilu uvele nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata.

Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajber napad za koji Vašington optužuje Rusiju, kao i situacija u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: