Utorak, 25.05.2021.

20:04

Teksas će odobriti posedovanje oružja bez dozvole

Teksas se sprema da ukloni poslednju prepreku za nošenje oružja bez dozvole.

Izvor: Tanjug

Teksas će odobriti posedovanje oružja bez dozvole
Foto: Depositphotos, Nomadsoul1

I to nakon što su poslanici ove američke savezne države dozvolili građanima da poseduju pištolje bez dozvole, kao i bez policijske provere i obaveznog treninga koji je ranije bio neophodan za dobijanje licence.

Parlament, mahom ispunjen republikancima, odobio je zakon u ponedeljak i prosledio ga guverneru države Teksas Gregu Abotu, koji je rekao da će ga potpisati, uprkos primedbama raznih udruženja predstavnika zakona koji smatraju da će ovakva odluka ugroziti javnu bezbednost i policiju, preneo je "Los Anđeles tajms."

Grupe za kontrolu oružja se takođe protive takvim merama, te podsećaju na istoriju masovnih pucnjava, uključujući i onu u supermarketu "Volmart" u El Pasu, zatim u crkvi u Saderland Springsu i u srednjoj školi pored Hjustona.

Teksas već ima jedan od najblažih zakona o nošenju oružja u SAD, a dozvolu za nošenje pištolja ima 1,6 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: