Nova vest
Tenis 1

17.5.2024.

23:51

Uspeh karijere Jarija – Čileanac u finalu Rima!

Čileanski teniser Nikolas Jari (28) plasirao se u finale ATP turnira u Rimu pobedom nad Amerikancem Tomijem Polom 2:1 posle dva sata i 47 minuta borbe.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Po setovima rezultat je glasio - 6:3, 7:6 i 6:3.

Ovo je i najveći uspeh u Jarijevoj karjeri, prvi plasman u finale ATP turnira it serije 1000.

Čileanskim ljubiteljima tenisa se, ipak, nije ostvarila želja da svedoče istorijskom trenutku: duelu dvojice tenisera iz ove južnoameričke države u finalu jednog ovako prestižnog turnira.

Pre Jarija, njegov senzacionalni sunarodnik Alehandro Tabilo, koji je u začetku svog najvećeg prodora na jednom turniru ovog ranga eliminisao Novaka Đokovića, zaustavljen je u polufinalu od Saše Zvereva.

Jari će u finalu pokušati da ga "osveti".

Tomi Pol je dugo pružao otpor Čileancu, izgubio je prvi set uz jedan (brejk), ali je u drugom uzvratio - sjajnom partijom u taj-brejku.

Tada je poveo 4:0 i više nije bilo bojazni za njega, pa se ušlo u treći set ove maratonske bitke.

Jari je ipak pokazao da je majstor zemljanih terena. Održao je visok nivo igre kada je to bilo najvažnije, nije dao Tomiju da se razmaše i dočekao je priliku za brejk. Desilo se to u šestom gemu - za 4:2.

Do kraja, iako je naspram sebe protivnika koji je zaigrao sa mnogo više rizika tada, Jari je ipak uspeo da ispuni cilj i ostvari pobedu.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu